1 Kasım 2012 Perşembe

Zamanda Yolculuk..

                                                                                          St Petersburg, Rusya
                                                                                                 29.10.2012

Lokal saat: 11:25, Destinasyon saati: 09:25, varış süresi: hızlı tren ile 3:30 saatten az..
Uluslararası yolculuklarda en sevdiğim şey zamana verdiğimiz değeri düşünmek.. 25 dakika sonra Finlandiya sınırını geçtiğimizde saatler 2 saat geriye alınacak ve biraz önce "12 oldu, kışın günün yarısı eder" dediğimiz saat, sabah 10'a geri dönecek.

GMT'ler, yaz saati uygulamaları vs..

Aslında tüm insanların bu saatlerle oynayarak yapmak istedikleri olabildiğince gün ışığını aktif saatlerde kullanarak 07:00-17:00'yi en etkili şekilde değerlendirmek. Ancak sınırın değişmesiyle 2 saat oynaması, insana bu uygulamanın mantığını sorgulatıyor.. En çok da bu sınır bölgelerinde yaşayan insanların saatle ilgili hikayelerini merak ediyorum. Düşünsenize, örneğin doğum gününüzü sınırı geçerek 24+2 saat boyunca kutlayabilirsiniz.. Ya da yeni yıla 2 saat erken girip bir kaç km ötedeki arkadaşlarınıza gelecekten mesaj atabilirsiniz.. :) (Vainukkula - Vyborg'lu varsa aranızda hikayelerini bana da anlatsın)

50. Ülke Anısına

İlk yurtdışı seyahatimi ailemle birlikte 5 yaşındayken Almanya’ya yapmıştım. 2019 Ekim sonu itibarı ile 28 senede toplam 50 ülkeye ulaştım....